Werkwijze
Misschien heb je net als ik inmiddels
- inzicht gekregen in je patronen door therapie,
- met meditatie je zenuwstelsel iets tot rust gebracht,
- je eetpatroon aangepast voor een gezonde darmflora en
- je hormoonhuishouding onder de loep genomen?
Wat je ook allemaal ondernomen hebt voor sommige mensen blijft het leven een uitdaging. Overigens geldt dit ook voor veel mensen met een lichamelijke aandoening. Niet alles is te “genezen” en ik raad je aan de illusie van een maakbaar leven onder ogen te komen en in plaats daarvan te kiezen voor een leven in acceptatie.
Maar hoe doe je dat?
Acceptatie
Mijn werkwijze houdt in dat ik je concreet ondersteun bij de soms verpletterende realiteit dat er voor jouw probleem misschien geen “oplossing” is. Keer op keer kijken we samen wat je nodig hebt om het huidige moment te kunnen accepteren. Misschien zit je met iets dat je zo in beslag neemt dat afleiding zoeken even het meest helpende is. Een andere keer kan het wijs zijn er in te duiken met een meditatie of erover te schrijven. Soms is het simpelweg wachten tot het morgen is.
Delen in jezelf
Een inzichtgevende methode om helder te krijgen wat je nodig hebt is ruimte geven aan verschillende delen in jezelf. Ik bezie ieder mensen als een samengevoegd geheel aan delen die nog rondlopen met onvervulde en vaak ook tegenstrijdige behoefte. Door op zoek te gaan naar de achterliggende behoefte van diverse delen in jou kun je veel rust krijgen.
Werkwijze
Eigen regie
Acceptatie betekent niet hulpeloos aan de zijlijn van je leven toekijken als slachtoffer. Je mag juist je eigen regie pakken. Als je het leven lastig vindt is je omgeving misschien geneigd het even van je over te nemen. Als jij dat prettig vindt is daar niks mis mee, maar jij beslist! Jij mag altijd kiezen hoe slecht je je ook voelt. Het kan helend werken om weer je eigen behoeftes te mogen erkennen en achter je eigen waarheid te gaan staan.
Lees hoe Vera niet op een weegschaal, maar voor zichzelf ging staan →
Veiligheid
In mijn werkwijze staat veiligheid voorop. Ik zal altijd respect hebben voor jouw grenzen en regelmatig bij je checken of het nog ok is voor je. Ik ben geen therapeut en ga niet peuteren in iemands verleden. Ik werk met alles wat je in het hier en nu tegenkomt en daarin kom je woordeloos je hele verleden tegen.
Diensten
- Eén op één begeleiding
- Groepsbegeleiding
- Loopbaanbegeleiding/ reïntegratie
Ervaringsdeskundigheid
- Over mijn kennis
- Her- en erkenning
- Gelijkwaardigheid
Meer lezen over ervaringsdeskundigheid binnen coaching en begeleiding →
Het leven is een reis die je moet ervaren, geen probleem dat moet worden opgelost ~ Winnie the Pooh
Praktijkvoorbeeld
Hoe Joëlla invulling leerde geven aan haar dagen
Joëlla is een jongedame die ik begeleid. Zij kan veel druk ervaren en worstelt met het afronden van haar studie. Regelmatig kwam Joëlla met het probleem dat ze wakker wordt en niet weet wat ze die dag moet doen en het opstaan an sich al leidt tot paniek. Samen met Joëlla heb ik gekeken welke stukjes zich aandienen. Een stukje in haar roept “maak er een actieve dag van, wees niet lui, je moet nuttig zijn” en een ander zegt “misschien moet je even niks doen, vraag niet te veel van jezelf, straks stort je in”. Het eerste stukje bleek heel bang voor leegte en had behoefte aan afleiding. Het tweede stukje had ruimte nodig en was bang om niet aan verwachtingen te kunnen voldoen. Doordat we ze beide volop zagen en erkende werden de stukjes al wat rustiger. Vervolgens hebben we een dagindeling gemaakt die recht deed aan beide delen en ook hebben we aandacht gegeven aan de verzorging van de delen. Een actieve wandeling tussendoor, contact met vrienden, een lange douche mogen nemen en even netflixen. Door dit regelmatig te herhalen is Joëlla erin geslaagd haar opleiding succesvol af te ronden.
Praktijkvoorbeeld
Hoe Vera niet op een weegschaal, maar voor zichzelf ging staan
Al een behoorlijk tijd begeleidde ik Vera in haar constante strijd met negatieve gedachte over zichzelf en daarbij haar enorme angst om zichzelf uit te mogen spreken. Zij was daarnaast ook in behandeling voor haar eetbuienstoornis bij een gespecialiseerde instelling. Hier werd zij verplicht zich maandelijks te wegen ondanks de vele bezwaren die ze hiertegen probeerde te maken. Met geduld hebben we dit proces aangezien en uiteindelijk was het haar duidelijk dit is niet helpend voor mij en ik wil dit niet meer. Ze nam zichzelf serieus en heeft in alle rust aangegeven niet meer gewogen te willen worden.
Contact
Vrijblijvend en laagdrempelig kennismaken? Nieuwsgierig? Een andere vraag? Schroom niet.
Bezoekadres
De Ruyterstraat 65
6512 GB Nijmegen
Telefoon
06 – 51 34 79 15